Αγαπητοί μαθητές,

Θα γνωρίζετε ότι τα μαθήματα του Γυμνασίου προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, αλλά ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δώσετε στα δύο βασικά μαθήματα, ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, καθώς η διδακτέα ύλη τους είναι διαμορφωμένη έτσι, ώστε κάθε τάξη να αποτελεί θεμέλιο για την επόμενη. Επιπλέον, τα ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και τα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ είναι η βάση των ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ και ΘΕΤΙΚΩΝ μαθημάτων αντίστοιχα. Άρα, αν υπάρχουν κενά, δε μειώνεται απλώς προσωρινά η σχολική σας επίδοση, αλλά απειλείται η κατανόηση και η εμπέδωση της καινούριας ύλης.

«Οι ελλιπείς γνώσεις στα Νέα Ελληνικά ή στα Μαθηματικά δημιουργούν εμπόδια που δύσκολα αντιμετωπίζoνται στις επόμενες τάξεις»

Για να είναι λοιπόν αποτελεσματική η προσπάθεια όλων μας (μαθητών, καθηγητών και γονέων), απαιτείται να εστιάσουμε στις τρεις παρακάτω διαδικασίες:

  • στην ορθή αξιοποίηση του χρόνου και τον αποτελεσματικό τρόπο μελέτης σας (διοργανώνεται σχετικό σεμινάριο τον Οκτώβριο του 2020 για μαθητές και γονείς),
  • στην εκπαιδευτική διαδικασία από έμπειρους καθηγητές – παιδαγωγούς που διαθέτουν το χάρισμα της μεταδοτικότητας – προσέγγισης,
  • στο συστηματικό έλεγχο του βαθμού κατανόησης, αφομοίωσης και εμπέδωσης της ύλης από εσάς τους μαθητές

 

Κι επειδή κατά τον Αριστοτέλη,

«Η τύχη μας εξαρτάται από την εκπαίδευση μας…»

… εμπιστευτείτε μας για να φροντίσουμε για αυτή!